Hallinta ei riittänyt voittoon

Kuusi ensimmäistä erinomaista ulkovuoroa ja pelin miltei kokonaisvaltainen hallinta ei riittänyt tällä kertaa voittoon, vaan ainoastaan voitetusta avausjaksosta saatuun yhteen sarjapisteeseen, kun Lappajärven Veikot nousi kuilun partaalta ja voitti Oulun Lipottaret jaksoin 2-1 (0-4, 4-3, 0-0,3-2).

Avausjaksolla kaikki näytti vakuuttavalta Lipottarien pelissä, kun joukkue sai vähintään yhden juoksun jokaisessa sisävuorossaan ja viimeisessä kaksi. Avausjuoksusta vastasi sivalluksellaan Siri Eskola ja kotiin saapui joukkueen kippari Eveliina Lämsä. Kapteeni toi myös toisen juoksun, kun tällä kertaa hänet kotiutti Juulia Salonen. Kolmannen tasoittavalla Eskola onnistui kotiuttamaan myös Inka Ronkaisen. Päätöslukemat 0-4 löi Salonen, joka kotiutti lyönnillään avausjakson mainiosti pelanneen Eskolan.

Kapteeni Eveliina Lämsä toi avausjaksolla kaksi tärkeää juoksua.

Vaikeuksissa olleen kotijoukkueen kapteeni Essi Ritola kertoi yrittäneensä pitää joukkueensa tunnelman positiivisena:

– Löin samalla pelikavereita perseelle ja pakotin tekemään parempia suorituksia, kuvaili Ritola ottelun avausjaksoa.

Toinen jakso alkoi lupaavasti, kun ensimmäisen juoksun löi joukkueen ykköspalkittu Sara Kinnunen. Kotiin saapui tällä kertaa Anna Hemmilä. Jälleen tahti sisäpelissä oli sama, kun toisessa vuoroparissa Hemmilä toi harhaheiton auttamana lukemat 0-2. Kolmannen vuoroparin alussa Salonen löi kotiin Elina Kärsämän ja taululla näkyi sen jälkeen lukemat 0-3. Kaiken piti näyttää siltä, että kolme pistettä lähtisi Ouluun, mutta niin ihmeellinen kuin on pallon pyörimisliike, niin on myös laji nimeltä pesäpallo. Kotijoukkue tuli kolmannen vuoroparin tasoittavalla tasoihin ja viimeisellä tasoittavallaan ohi kapteeninsa ja ottelun ykköspalkittu Essi Ritolan iskiessä ja Roosa Ahon tuodessa 4-3 lukemat.

– Tärkeintä ratkaisupinnan lyömisessä on huomata joukkueen fiilis sillä hetkellä. En osaa sanoa, mitä se henkilökohtaisesti merkitsi, Ritola toisen jakson voittosivalluksen jälkimaininkeja.

Supervuorossa ainoa kolmostilanne oli Lipottarilla, mutta Salosen lyönti painui kopiksi ja Ronkainen haavoittui. Kotiutuskisassa Lipottaret meni ensimmäisellä viidellä parilla johtoon, kun Salonen löi kotiin Hemmilän ja Eskola Iida Tossavaisen. Kotijoukkueen kaksi ensimmäistä paria onnistuivat lyönnillä ja viimeiseen pariin sattui harmillinen vapaataival, jonka myötä kotiin saapui edellisestä joukkueiden kohtaamisesta pois ollut Karoliina Luoma-aho.

Lipottarien kapteeni Lämsä sanoi pelin kääntyneen tuomarivirheeseen, joka johti joukkueen pelin tökkimiseen. Tilanteessa Lämsä totesi olleen pesäkilvan, jossa kolmas palo vihellettiin etenijän saapuessa kolmospesään ja samanaikaisesti hylättiin aiemmin tullut juoksu.

– Ottelun hallinta oli täysin meillä ja näin ollen joukkueen ilme oli pettynyt kotimatkalle lähdettyä, kertoi vähäsanainen Lämsä.

Ritolakin myönsi pelin hallinnan olleen suurelta osin vieraiden.

– Lipottaret oli pelin päällä ja hallitsi peliä kahdeksan vuoroparia, jonka jälkeen me otimme ohjat käsiin. Lipottaret tuli kovaa, eivätkä he ole koskaan helppo vastustaja, päätti Ritola.

Suunta Lipottarilla siintää jo seuraavassa kamppailussa.

– Poimitaan onnistumiset mukaan ja aletaan keskitttymään seuraavaan peliin, päättää Lämsä.