Hävinnyt joukkue iloitsi enemmän

Data ja teksti: Harri Holtinkoski
Kuvat: Reetta Heikkilä, Harri Holtinkoski ja pixabay.com

Ottelun avausheiton heitti Oulun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen. Kuvaaja: Harri Holtinkoski

Lisää kuvia ottelusta täällä.

Eräässä nimeltä mainitsemattomassa kunnassa on tapana kuvailla pesiskauden tavoitetta usein, että kauden tavoite on päättää kausi voittoon. Oulun Lipottaret voitti Oulun kaupungin isännöimässä ottelussa, kauden viimeisesssä naisten superpesiksen kamppailussa Hyvinkään Tahkon jaksoin 2-1 (4-2, 1-3, 2-1). Ilmeet ottelun jälkeen olivat iloisempia vierailijalla, vaikka Tahkon sijoitus oli sijan heikompi kuin kotijoukkueen tällä kaudella eli Lipottaret yhdeksäs ja Tahko kahdeksas.

Avausvuoro Lipottarien hallintaa

Avausjakson avausvuorossa ensimmäisestä juoksusta vastasi vierailijoiden Henni Kauppisen isku, jolla kotiin saapui Tahkon lukkarina pelannut Lotta Vahvelainen. Kotijoukkueen kannustajat katsomossa eivät joutuneet odottamaan tasoitusta, kun tasoittavalla vuorolla Iida Tossavainen löi kotiin Roosa Törmäsen ja hetkeä myöhemmin Elina Kärsämän lyönnillä kotiin saapui Anna Hemmilä. Toisessa vuoroparissa ei lisäjuoksuja nähty kuin yksi. Lipottarien illan ykköspalkittu Juulia Salonen tinttasi kotipesän turviin Sara Kinnusen. Myös kolmas vuoropari Tahkolla jatkui ilman lisäjuoksuja. Lipottaret iski vielä juoksun verran etumatkaa jakson päätösvuorossa, kun Eveliina Hildén löi kotiin Tossavaisen. Neljännen vuoroparin alussa Anni Tuomi kotiutti Tahkon parhaana palkitun Sanni Järveläisen, joka pelasi virheettömän sisäpelin 7/7 kärkilyönneillä ja kahdella tuodulla juoksulla.

– Oma peli ihan ok, vaikka kaverin avustamanikin, kaikki lasketaan, kertoi Järveläinen ottelun jälkeen.

Ottelu alkoi Lipottarien hallinnassa. Kuvaaja: Reetta Heikkilä.

Nyt oli tilanne se, että Lappajärven Veikkojen ja Lappeenrannan Pesä Ysien kamppailussa vierailija oli ottanut jaksovoiton, joten Pesä Ysit eivät saisi enää saalistaa yhtään jaksopistettä Lappajärvellä.

Toinen jakso päättyy riemuhuutoihin

Toista jaksoa edettiin pitkään juoksuitta, kunnes Salonen löi kolmannen vuoroparin alussa Hildénin kotiin. Tämän jälkeen Tahko heräsi ja löi tasoittavalla kolme juoksua: Ensin Pauliina Harinen kotiutti Emmi Hytösen, Ella Kaasinen sivalsi kotiin Oona Vahvelaisen ja jakson päätösluvut 1-3 löi Jokivallen siskoksista Petra, joka kotiutti Järveläisen. Saman tien kuin supervuoro oli alkamassa kuului pesäpallostadionilla joukkovoimainen kiljahdus, joka saattoi kuulua kauaskin. Se ääni lähti vierasjoukkueesta, sillä joukkue sai tiedon, että Lappajärvi ei voittanut jaksoa, joten Tahko vältti karsinnat.

Juulia Salonen palkittiin päätösottelun parhaana. Kuvaaja: Reetta Heikkilä.

Lipottaret kokosi itsensä

Siinä taisi Lipottarille tulla yhtä aikaa tieto, että Pesä Ysit oli voittaneet molemmat jaksot, joten puolivälieräpaikka jäi tällä kertaa. Tunteiden ristiriita heijastui supervuoron alussa molempiin joukkueisiin, jos oli takkuisen näköistä Tahkon sisäpeli, terä oli pois hieman kotijoukkueen ulkovuorossakin. Lopulta Tahko teki 0-1 juoksun, kun Ira Jokivalli kotiuttu Hytösen. Lipottarien muuttuneen lyöntijärjestyksen myötä tasoittavalla nähtiin kaksi juoksua. Tasoituksen löi Salonen ja kotiin saapui kapteeni Eveliina Lämsä ja voittojuoksusta vastasi lyömällä Nea Linden, joka koitiutti Hemmilän.

– Joukkueen peli oli vuoristorataa, ensimmäinen jakso hyvää, toinen ei niinkään, mutta superissa pystyttiin nousemaan, sanoi pettynyt Salonen kauden päättyessä.

Juulia Salonen oli joukkueen lyöjäkuningatar lyöden 1+41 juoksua. Lisää tilastollista yhteenvetoa kaudesta lähiaikoina.
Molempien joukkueiden etenijäykkönen ylsi 22 juoksuun: Lipottarilta Iida Tossavainen ja Tahkolta Emmi Hytönen.

Syy Tahkon iloisempaan ilmeeseen kauden päättyessä oli, kun sarjanousija päätti kautensa suoraan säilymiseen.

Lipottaret kiittää yleisöä, yhteistyökumppaneita, talkooväkeä, pelaajia ja pelinjohtajiaan kuluneesta kaudesta 2018. Pysykää kanavalla.

Ottelun lehdistötilaisuus löytyy täältä.