Hyvät jaksoalut eivät riittäneet

Kuvat: Reetta Heikkilä
Teksti: 
Harri Holtinkoski

Ottelun kuvat löytyvät täältä.

Oulun Lipottarien viiden voittoputki tuli päätepysäkille ennen seuraavaa – naisten superpesiksessä tällä erää. Voitosta voittoon kesäkuunsa kuusi peliä pelannut Lapuan Virkiä kaatoi hyvin mukana olleen kotiyleisönsä iloksi mainiosti jaksojen alussa esiintyneen Lipottaret jaksoin 2-0 (2-1, 5-2).

Ennakkoluulottomasti peliin lähtenyt Oulun Lipottaret rakensi heti avausvuoroparissa tilanteen Siri Eskolalle, joka kotiutti vahvaa kesäkuuta pelaavan Anna Hemmilän.

Siri Eskola ja Juulia Salonen juonivat kotiutuskuvioita.

Lipottaret taisteli avausjaksoa hyvin eikä päästänyt helpolla kauden mitalisuosikkeihin lukeutuvaa kotijoukkuetta.  Peli eteni pitkään vähillä kolmostilanteilla. Alati vaarallinen, lyöjätilaston ykkösnainen Janette Lepistö onnistui toisessa yrityksessään kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun hän juoksutti kotiin lyönnillään Mirka Rintamäen. Jakson päätöslukemat 2-1 löi Oulun Lippo Junioreiden kasvatti Neea Mikkola, joka kotiutti Sanni Syrjälän. Mikkola totesi, että Lipottaret ei sytytä häntä enää erityisemmin vastustajana.

Lapuan Virkiän paidassa pelaava Oulun Lippo Junioreiden kasvatti Neea Mikkolan saldo oli ottelussa yksi lyöty ja yksi tuotu juoksu.

Lipottaret aloitti toisenkin jakson räväkästi menemällä ensimmäisen vuoroparin jälkeen 0-2 johtoon. Ensin joukkueen kapteeni Eveliina Lämsä löi kotiin Hemmilän ja hetkeä myöhemmin Juulia Salonen vikkeläjalkaisen Iida Tossavaisen.

Joukkueen kapteeni Eveliina Lämsä palkittiin Lipottarien parhaana.

Lipottarilla oli vielä kaksi kolmostilannetta vuoroparissa, mutta lisäjuoksuja ei syntynyt. Tämän jälkeen kotijoukkue teki toisessa ja kolmannessa vuoroparissa jaksovoittoon tarvittavat juoksut lyöjätaitureidensa Lepistön ja Eveliina Topparin johdolla.

Jokerina pelaava, Pattijoen Urheilijoiden kasvatti Jenina Säkkinen oli ottelussa vaikeuksissa lukkari Jenna Kammi-Rahnaston kanssa.

– Tänään ei kulkenut itselläni mailan varressa, mutta hyvin mukana ollut yleisö myös sytytti selkeästi meidän joukkuetta, kertoi Säkkinen.

Jenina Säkkinen katsoo luottavaisin miettein tuleviin otteluihin.

– Joukkueelta oli tänään rutiininomainen suoritus ja itseltäni tauon jälkeen peruspeli, Mikkola jatkoi.

Säkkinen oli kuitenkin valmistautunut otteluun normaaliin tapaansa.

– Aamulla hyvä aamutreeni alle ja höntsäilyä matkan varrella. Valmistaudun aina peleihin huolella ja keskittyneesti, joten sen piikkiin ei voi laittaa.

Hihanumero on muuttunut Mikkolalla kolmoseksi tai kuutoseksi sitten aiempien vuosien, mutta ulkopelipaikka on edelleen tuttu kakkospolttaja. Merkityksen muutoksissa hän näkee asiassa vähäisenä.

–  Ei sisäpeliroolikaan sen enempää eroa kuin, että kotiutusvastuuta on hieman enemmän, tuumaili Mikkola.

Säkkinen on luonnollisesti harmissaan voittoputken katkeamisesta, mutta se ei kaada joukkueen ilmettä.

– Olemme pelanneet hyvällä fiiliksellä läpi kauden ja se varmasti jatkuu tappionkin jälkeen, päätti Säkkinen.

Ottelun tilastot löytyvät täältä.