Kauden ensimmäiselle bussireissulle Keski-Suomeen

Teksti: Harri Holtinkoski

Kuva: Linnea Laatikainen

Lipottaret suuntaavat sunnuntaina ensimmäiseen vierasotteluunsa Jyväskylään Kirittärien vieraaksi. Menestykseen tottunut Kirittäret on jäänyt ilman SM-mitaleja tällä vuosituhannella ainoastaan vuonna 2000 ja 2017. Kotijoukkue on jonkin verran kokenut viime kaudesta muutoksia.

Lipottarien silmin merkittävin muutos on viime kaudella vielä Oulussa pelanneen nopeajalkaisen Ella Korpelan siirtyminen Jyväskylään. Naisten Itä-Länsi -ottelussakin viime kesänä pelannut Korpela pelasi mainion hallikauden, joka on entisestään lisännyt varmasti hänen itseluottamusta.

Jyväskylään Lipottarista siirtyneelle Korpelalle on tiedossa iso rooli kesäksi.

 

Kirittärien suunnitelmissa on valmennuksesta vastaavien Nalle Viljasen ja Petri Kaijansinkon johdolla tehdä Korpelasta kakkoskoppari ja numero 1. Pelinjohtaja Nalle Viljanen haluaa nähdä pelissä olevan ja hyvän kotijoukkueen, joka on valmiina kamppailuun heti alusta. Joukkueen tavoitteena on voittaa syksyllä Suomen mestaruus.

  • Ella on aikaansaava lahjakkuus, joka kehittyy koko ajan. Meidän kokeneiden valmentajien täytyy säilyttää maltti vaan hänen kohdalla, että syksyllä ollaan parhassa iskussa, Viljanen mettii.

Muita avainpelaajia Kirittärien joukkueessa ovat nopeine jalkoineen Raumalta siirtynyt Eeva Mäki-Maukola, Virpi Hukka ja vuoden 2016 naispesäpalloilijaksi valittu lajin monitaituri Emma Nieminen. Lisäksi kotiuttajana vahvaa vastuuta kantaa viime kaudella läpimurron tehnyt Iina Valkeejärvi.

Lipottarien pelinjohtaja Seppo Salmela odottaa, että etenemiseen tulee huolellisuutta ja kotiutusratkaisuihin tulee vähän tarkennusta.

  • Kirittärien osalta on erityisen merkille pantavaa, että kaksi ulkopelaajaa pelaavat heidän joukkueessa peliä erittäin isolla tontilla. Kirittärien perjantain sarja-avauksella Porissa en näe heille olevan merkitystä ellei pientä lihaskolotusta joillakin pelaajilla esiinny, toteaa Lipottarien Salmela.

Porissa Pesäkarhuja vastaan Kirittärien avausottelu päättyi Pesäkarhujen voittoon lukemin 1-0 (3-1, 3-3).