Kaukalopesistä keskiviikkona Lappajärvellä

Aiemmin kesällä tuli kirjoitettua, että kerran kesässä Lipottaret pelaavat pesäpalloa Lappajärvellä. Toinen reissu tuli joukkueelle myös samaiselle kolmentuhannen asukkaan paikkakunnalle.

Vastuunkanto on osa joukkuepelaajan elämää. Se ei ole vastuuta vain itsestä, vaan osuudellaan koko joukkueesta. Lappajärven Veikkojen numerolla 4 pelaa joukkueessa vahvasti onnistunut Roosa Aho.

– Olen tykännyt, että saan enemmän vastuuta kuin viime vuoteen vertaa. Sisäpeli on pyörinyt paremmin ja toiminut, että niitä tilanteita on tullut. Viime kauden nolla ei ole ominaisin tehtävä, kertoo Aho.

Vastuullinen rooli sopii Oulun Lipottarien Roosa Törmäselle.

Vastuunkannon positiiviseksi itsensä haastamiseksi kokee myös Oulun Lipottarien vaihtajajokeri Roosa Törmänen.

Lappajärven kenttä on kaukalomainen ja se luo tiettyjä muutoksia pelaamiseen.

– Omaan peliin se ei vaikuta, ehkä vähemmän tilaa ja vastustaja voi vaikuttaa tilanteiden pelaamiseen, hän pohdiskelee.

Tärkeä voitto ilmapiirin kannalta

Ahon mielestä vierasjoukkueen sisäpeli oli jo laadukasta sunnuntaina Oulussa, vaikka takkiin tulikin ottelussa jaksoin 2-0 (11-4, 7-4).

– Jokainen tiesi, mitä tapahtui, räpylästä ne vastustajan juoksut tuli eli ei auta kuin ulkopeliä parantaa ja olla tiukkoja. Ulkopeliin tarvitsee tulla huolellisuutta, ailahtelevaa on ollut, mutta niin se on kaikilla ollut, hän toteaa.

 

Lappajärven Veikkojen Roosa Aho sanoo tietävänsä joukkueensa kanssa, mitkä asiat Oulussa menivät pieleen sunnuntaina.

Kaima Lipottarista kertoo, että edellinen peli on jo nollattu ja aloitettu valmistautuminen uuteen otteluun.

–  Seuraava peli on taas uusi peli eikä se valmistautumiseen vaikuta mitenkään. samalla lailla kuin aina ennenkin lähdetään, Törmänen miettii.

Hän perehtyy huolella vastustajan pelaamiseen.

– Yleensä katson vastustajan viimeisimpiä otteluita ennalta ja nyt on hyvässä muistissa vielä sunnuntain ottelu, kun vastustaja on sama, hän jatkaa.

Tilanteisiin hän valitsee lyöntejä eri tavoilla. Hän ei valitse omia lyöntejään itse pelkästään vaan joukkueen sisällä mietitään asioita yhdessä.

– Lyön niitä lyöntejä, mihin eniten luotan ja mitkä siihen kuvioon parhaiten sopivat, hän kertoo.

Lipottarien leirissä sunnuntainen voitto Lappajärveä vastaan oli tärkeä.

– Kyllä se piristi paljon, sisäpeli loi uskoa ja hyvää mieltä joukkueeseen, vaikutti myös henkisellä puolella. Omaan peliin en tosin ollut tyytyväinen, mutta mukavaa oli kuin muilla onnistui enkä minä niitä lyötyjä ja tuotuja juoksuja edes mieti, Törmänen päättää.

Joukkueiden tämänhetkiset tilastot löytyvät alta:

Pienen kunnan joukkue

Toista kautta naisten superpesiksessä pelaava Lappajärven Veikot on 3000 asukkaan kunnassa merkittävä tekijä.

– Mun mielestä tosi hyvin, toinen kausi ja paremmin tullut menestystä sekä voittoa, katsojatkin löytäneet katsomoon, hyvät kelitkin vaikuttavat, päättää Aho.

Useampi joukkue samalla alueella nähdään positiivisesti ja paikallisväännöt tuovat Lappajärvelläkin ihmisiä katsomoon.

– Varmaan on iso merkitys, toista vuotta ollaan nyt mestaruussarjassa. Miesten superissa ovat naapurit Alajärvi ja Vimpeli olleet vuosikymmeniä. Samaan kelkkaan ollaan nyt päästy. Satunnaisesti olen otteluissa käynyt. Valitettavasti itse en pääse huomenna peliin, kertoo Lappajärven kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi, joka on myös pitkäaikainen kuvataiteilija.