Lapua kovempi kotareissa

Lipottaret – Virkiä 1 – 2 (0 – 6) (2 – 1) (0 – 0) (5 – 7)
Raksilan illassa väännettiin toista puolivälierottelua yli kolme tuntia, ennen kuin vierasjoukkue kampesi voiton neljännessä kotiutuslyöntikisassa ja siirtyi ottelusarjassa 2 – 0 johtoon.

Avausjaksolla näytti siltä, että Virkiä rallattelee helppoon vierasvoittoon. Emännät tarjoilivat kolme ensimmäistä juoksua harhaheitolla ja räpylästä. Kotijoukkueen tilanteiden rakentelu oli vaikeaa, varsinkin kun vaihtolyönnit hyvin usein napsahtivat suoraan ulkopelaajien räpylöihin.Tästä johtuen emännät jäivätkin avausjaksolla vain kahteen kolmostilanteeseen. Kun vielä Elli Katteluksen kumura pomppasi kolmoskopparin yli maisemiin kahden juoksun arvoisesti ja Maaret Ahonen onnistui kertaalleen, komeilivat taululla avausjakson ansaitut voittolukemat Virkiälle 0 – 6.

Toiselle jaksolle kotijoukkue saapui sisuuntuneena ja valmiina kamppailemaan jaksovoitosta. Janette Lepistö siirsi vieraat johtoon, mutta Juulia Salonen tasoitti Neea Mikkolan pomputellessa palloa. Jos Lipottaret lahjoitti ottelun avausjuoksut harhalla, avitti Virkiä puolestaan tarjoilemalla kotijoukkueelle voittojuoksun heittämällä kolmospesältä yli, jolloin Ella Korpelan hölkytteli kotipesään.

Supervuorossa Virkiä sai aikaan kolmostilanteen, mutta tällä kertaa Lepistön yritys jäi vaisuksi. Kotijoukkue puolestaan ei saanut omalla sisävuorollaan aikaan edes kolmostilannetta, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan kotiutuslyönneistä.

Kotareissa yleisölle tarjottiinkin herkkua neljän kierroksen ja 28 parin verran. Ensimmäisellä kierroksella molemmat onnistuivat kotiutuksissan kaksi kertaan. Parilla seuraavalla kierroksella kotijoukkueella oli tilaisuus niistää voitto, mutta tällä kertaa kovuus ei riittänyt, vaikka voittoa tarjottiin. Niinpä lopulta neljännellä kierroksella Lapuan kaikki kolme paria onnistuivat, eikä kotijoukkue enää pystynyt vastaamaan, joten voitto Lapualle.

Seuraavan kerran joukkueet mittelevät paremmuudestaan jo huomenna Lapualla, jossa ottelusarja on katkolla Virkiälle.

PALKITUT LIPOTTARET VIRKIÄ

I Elina Kärsämä Paula Saloranta

II Emilia Linna Saija-Maria Saari