Linden lähtee haastamaan entisiä pelikavereita

Kuvat: Reetta Heikkilä
Teksti ja data:
Harri Holtinkoski

Oulun Lipottarien koppari Nea Linden pelasi junioriaikansa Kaakkois-Suomessa. Hän pelasi tyttöjen superpesistä tuohon aikaan Lappeenrannan Pesä Yseissä ja kasvattajaseurassaan Kuusankosken Puhdissa. Linden lähtee entisille kotiseuduille reissuun luottavaisin mielin.

– Kaikki tietävät varmasti ottelun tärkeyden, jonka vuoksi valmistautuminen tulee tehdä huolellisesti, voittamaan lähdetään, Linden kertoo.

Hänen sanojensa mukaan Lappajärven reissulta tuttu kaukalopesis jatkuu Lappeenrannan vähän avarammalla kentällä, mutta kakkospuolella on tilaa vaarallisille lyönneille.

– Minun täytyy pitää se kopparina mielessäni läpi pelin, muistaa Linden.

Naisten superpesisuran ensimmäinen kunnari

Linden sivalsi viime sunnuntaina Lappajärven Veikkoja vastaan ensimmäisen kunnarinsa naisten superpesiksessä.

Nea Linden löi hiljattain naisten superpesisuran ensimmäisen kunnarinsa.

– Se loi uskoa omaan tekemiseen ja näytti osaamistani myös sisäpelissä. Lisäksi se osoittaa sisäpelirosterimme laajuutta. Kaikki pystymme olemaan vaarallisia numerosta huolimatta, hän tuumii hyväntuulisena.

Hän muistelee takavuosien joukkuettaan mukavaksi ja noiltakin ajoilta lyötyjä kunnareita hänestä on mukava muistella. Kymmenen yhteistä vuotta hänellä on Emmi Simosen kanssa Puhdista kuin Pesä Yseistä. Pesä Ysien joukkueessa on Lindenin vanhasta joukkueesta myös Ida Virenius, joka ei todennäköisesti ole sunnuntaina kokoonpanossa sekä joukkueen kapteeni Marianne Roiha.

Linden esitti Roihalle yhden kysymyksen ja kyseli hänen nykyisisistä pelipäivärutiineista. Vastaaja totesi, ettei ole kovinkaan taikauskoinen.

– Aamuisin teen eriliasia juttuja, jonka jälkeen on luvassa hyvää ruokaa, joka tällä kertaa on todennäköisesti jotain jauhelihan kanssa, hän aloittaa, tuumasi keittiötaituriksi itsensä tunnistava Roiha.

Oman joukkueen vahvuuksina huomisen kotijoukkueen kapteeni näkee hyvin pitäneen ulkopelin.

– Sisäpelimme kaipaa tehoja, jos haluamme Lipottaret voittaa, hän miettii.

Keskikesällä vaikeuksien keskellä olleen joukkueen kapteeni osallistui muun kapteeniston kanssa positiivisen hengen nostamiseen. Omat vahvuudet hän näkee ulkopelissä ja monipuolisena pelaajana sisällä.

– Nyt joukkueen sisällä on positiivinen kierre, kun jaksetaan painaa omalla systeemillä, niin siitä se peli sitten lähtee kuitenkin, hän toteaa.

Lipottaria hän kuvailee tällä kaudella tasavahvaksi joukkueeksi.

– Etenkin etukenttä on hyvä ja laadukas, joukkueesta löytyy varmasti osaamista ja taitoa, jonka osalta takakentälle tulemme luomaan tasaisesti huomenna molemmille puolille painetta, päättää Roiha.

Lipottarien vahva etukenttä on suolannut tällä kaudella useita pelaajia.

Yhtä lailla Roiha sai esittää kysymyksen Lindenille, joka halusi tietää, onko Kouvolan suunnalta tulossa Nean tuttuja peliin?

– Kyllä tulee, koko perhe ja muutama hyvä ystävä, vastaaja iloitsee.

Roihalle ja entiselle joukkuekaverille Simoselle Lindenillä on terveisensä.

– Antakaa tulla pommia takakentälle, otan kiinni, päättää Linden.