Lipottaret hakee omaa juhlaa jazz-kaupungista

Kuvat: Reetta Heikkilä ja Harri Holtinkoski
Teksti ja data: Harri Holtinkoski

Pori valmistautuu kesäjuhlinnan osalta vähitellen jazzin viettoon. Oulun Lipottaret kohtaa tiistaina paikalliset Pesäkarhut. Vierailija on nälkäinen ja valmis järjestämään kaupungissa juhlan itselleen. Viikonloppuna osa joukkueen pelaajista kohtasi itä-länsi -koitoksessa, etenkin lukkarityöskentely Elina Kärsämän osalta oli arvo-ottelun arvoista tasoltaan.

Tasaisessa arvo-ottelussa nähtiin Kärsämän ohella Lipottarista kapteeni Eveliina Lämsä ja peräti kuusi pelaajaa Porin Pesäkarhuista. Pelinjohtajamme Seppo Salmelan valinnat ja ottelun osalta osin peluutuksetkin herättivät hieman ristiriitoja, mutta lauantain ottelu oli silti erittäin korkeatasoinen ja laadukkaita suorituksia sisältänyt erittäin tasainen peli idän ja lännen tähtisikermien välillä.

Eveliina Lämsän ja Elina Kärsämän tulivat koko pesiskansalle tutuiksi lauantaina itä-lännessä. Kuvaaja: Harri Holtinkoski

Porin Pesäkarhuissa vahvan alkukauden jälleen kerran pelannut, viime kauden parhaana palkittu naispesäpalloilija Susanne Ojaniemi kiinnitti huomion Lipottarien lukkarin otteisiin itä-lännessä.

– Aikamoista tolppaa tuli, keskivertoa korkeampaa ensimmäiseen itä-länteen, nuoresta iästä huolimatta kyseessä on hyvä lukkari, kertoi Ojaniemi ottelun jälkeen.

Susanne Ojanemi esiintyi totutun vahvasti itä-lännessä. Kuvaaja: Harri Holtinkoski

Kuten moni muukin on alkukauden todennut, hänkin näkee Lipottaret kovalyöntisenä ja yllätysvalmiina joukkueena sisäpelissä.

Juulia Salonen Lipottarien
mukana kotiseudulle

Porin Pesäkarhujen kasvatti, Lipottarien jokerilyöjä Juulia Salonen lähtee ilomielin pelaamaan Satakuntaan.

– Kentän laidalla on varmasti paljon tuttuja, joita on mukava nähdä. Tietenkin Porin kenttä luo vielä omanlaisensa jännityksen, vaikka siellä on jo pari kertaa pelattukin, kertoo Salonen.

Lipottarien leirissä tunnetaan kotijoukkueen vahvuudet sisäpelissä, joka on laadukas vaihtolyöntiosasto.

– Vaihtopeliin tietysti vaikuttaa nollatilanteemme. Jos ollaan hyviä 0-tilanteessa ja pystytään estämään nopeimpien etenijöiden kentällemeno niin sehän jo vaikuttaa heidän pelaamiseensa. Vaihtotilanteissa, kun ollaan räpylässä hyviä ja suoritetaan huolellisesti niin ollaan vahvoilla, hän jatkaa.

Juulia Salonen on valmis näyttämään nykyistä osaamistaan entisellä kotiareenalla. Kuvaaja: Reetta Heikkilä

Lipottarien vahvuudet hän näkee selkeästi omasta ryhmästä.

– Olemme pelanneet jo monta peliä pieniä virheitä lukuunottamatta hyvää ulkopeliä. Lisäksi sisäpelissä pystymme aloittamaan mistä numerosta tahansa ja jokaisella pelaajalla on tärkeä sisäpelirooli. Meillä on lyöntivoimainen joukkue, joten saamme varmasti painetta myös heidän ulkokentälleen, Salonen pohdiskelee.

Yleisölle hän antaa vihjeeksi katsoa kummankin joukkueen lukkareita eli kotijoukkueen Minttu Vettenrantaa ja Kärsämää, sekä Lipottarien Anna Hemmilää ja Nea Lindeniä. Kotijoukkueeta hän nostaa esille Pohjois-Pohjanmaalla pesisoppinsa saaneet naiset eli Henna Jukan ja Emilia Linnan.