Oululaistaustainen osaaminen parasta vieraspaidassa

Kuvat ja teksti: Harri Holtinkoski

Oulun Lipottaret ja Jyväskylän Kirittäret pelasivat runkosarjan viimeistä edelliset ottelunsa. Vierailija oli ratkaisuissa erittäin vahva ja voitti ottelun selkeästi jaksoin 0-2 (0-9, 1-5).

Lisää kuvia löytyy ottelusta täältä.

Ottelun avausheitosta vastasi Lotvonen LKV:n Kimmo Lotvonen.

Avausjaksolla edettiin pitkään 0-0 lukemissa, kunnes kolmannen vuoroparin tasoittavassa vuoroparissa Emma Sallinen löi Camilla Kirsilän kotiin. Hetkeä myöhemmin joukkue sai kaksi juoksua harhaheitolla. Tämän jälkeen Emma Nieminen löi kunnarin ja kaksi tavallista. Myllytys tuotti vielä kolme juoksua ja tylyt 0-9 lukemat näkyivät taululla. Avausjakson osalta kotijoukkueen sisäpeli oli kauttaaltaan todella murheellinen.

Ex-Lipottarien pelaaja Ella Korpela pelasi erinomaisen ottelun entisellä kotiareenallaan.

Näistä juoksuista yhden lyödyn ja tuodun juoksun nappasi tililleen viime kaudella Lipottarissa loistavia otteita esittänyt Ella Korpela.

Hyvässä kesäsäässä yhteisöllisyys ja pieni murkina taisi olla parasta, mitä eilinen pesäpallopeli kotiyleisölle tarjosi.

Toisella jaksolla Kirittäret pääsi nopeammin ohjaamaan peliä

Toisella jaksolla Kirittäret pääsi nopeammin juonesta kiinni, kun se siirtyi avausvuorossaan ensin 0-1 johtoon Niemisen lyönnillä ja kotiin saapui Eeva Mäki-Maukola. Tämän jälkeen Oulun Lippo Juniorien kasvatti Saana Sumén kuritti oululaisia kahden juoksun verran.

Oulun Lippo Juniorien kasvatti Saana Suménin saldo oli entisellä kotiareenallaan kolme lyötyä juoksua.

Hetken valonpilkahdus Lipottarien sisäpelissä tuli ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla Juulia Salosen lyödessä Elina Kärsämän kotiin lukemiin 1-3. Sumén löi toisen vuoroparin alussa edelleen vahvasti esiintyneen Sallisen kotiin. Jakson päätöslukemat 1-5 syntyi Iina Valkeejärven lyödesä Mäki-Maukolan kotiin.

Ottelun ykköspalkinnoilla palkittiin joukkueiden kapteenit eli vieraista Emma Nieminen, joka puhkoi naisten superpesiksessä kahdensadan lyödyn juoksun rajan sekä kotijoukkueesta Eveliina Lämsä. Kakkospalkinnot pokkasivat joukkueiden lukkarit eli Mari Mantsinen ja Elina Kärsämä.  Ottelun kolmostilanteet menivät luvuin 7-23 vieraille ja kertoivat joukkueiden voimasuhteista oleellisen.

– Ulkopeli oli kauttaaltaan hyvä, sisäpelissä saatiin hyvin tilanteita, mutta oli myös säheltämistä ja soheltamista, tärkeät kolme pistettä, kertoi Nieminen.

– Meidän puolesta oli aika surkeaa. Ei hirveästi kehuttavaa löydy. Sisällä lyötiin käsiin, ulkona palon paikoista ei tullut paloja, totesi Lämsä tyhjentävästi.

Ottelun lehdistötilaisuudessa vähän tarkemmin vielä kapteeniston mietteitä sekä myös joukkueiden pelinjohtajien ajatuksia.

Lipottarien runkosarja päättyy lauantaina kotiottelussa Hyvinkään Tahkoa vastaan. Ottelu alkaa klo 16. Nyt jos koskaan joukkue tarvitsee kannustusta. Sydämellisesti tervetuloa, tule ja tuo ystäväsikin paikan päälle.

Tilastoja ottelusta löydät tästä ja lehdistötilaisuus löytyy täältä.