Paikalliskamppailu osa 1 Raksilassa

Paikalliskamppailu osa 1 Raksilassa

Teksti: Harri Holtinkoski

Huomenna keskiviikkona Raksilan pesäpallostadionilla on luvassa tunteita ja taistelua sarjapisteistä, kun vastaan asettuu rakas paikallisvastustaja Kempeleen Kiri. Kempeleläiset aloittivat kauden hieman yllättäen vierastappiolla Lappajärven Veikoille, mutta joukkue oikaisi otteitaan sunnuntaina tiukalla kotivoitolla Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan. Lipottarien kotiavaus päättyi tappioon Lapuan Virkiää vastaan. Äitienpäivänä joukkue haastoi sitä vastoin etenkin ulkopelissä vahvan Jyväskylän Kirittäret. Pistesaalis ei kummassakaan ottelussa vielä kasvanut, mutta uusi peli ja uusi päivä on aina uusi mahdollisuus.

Kempeleen Kiriä vastaan on syytä ennakkoon nostaa muutama seikka. Ensimmäinen näistä on ulkopelissä molempien joukkueiden etukenttäpelaaminen. Kotijoukkueessa näissä rooleissa pelaavat lukkari Elina Kärsämä, sieppari Siri Eskola ja ykkösvahti Eveliina Hildén, kun taas vieraiden pelissä lautasen äärellä on kokenut Linda Kukkohovi, siepparina Jutta Myllyniemi ja Essi Kylli.

Oulun Lipottarien Elina Kärsämä haastaa lukkaritaistossa keskiviikkoillassa Kempeleen Kirin Linda Kukkohovin. Kuva: Linnea Laatikainen

Sisäpelissä merkille pantavaa on etenkin lyöntijärjestyksen alkupään pelaaminen. Mikäli avausotteluihin ei tule muutoksia, kotijoukkueen kärjessä jatkaa Inka Ronkainen, kakkosena Hildén ja kolmosena Eveliina Lämsä. Vieraiden nopeajalkainen kärkitrio koostuu Henna Tähtilän, Kyllin ja Myllyniemen juoksuvoimasta. Etenkin Kyllin kärkilyöntiprosentti 73.33% on kova luku jo tässä vaiheessa kautta. Toisaalta sää on auttanut varmasti osallaan vaihtolyöntipelin pelaamista. Sään taakse ei kuitenkaan voi mennä, kun suoritustasoa täytyy tehdä ottelusta toiseen.

Lyötyjen tilastossa vieraiden Iiris Puskala on nyt sijalla viisi. Puskalan saldo on kuusi lyötyä juoksua kahdessa ottelussa. Lipottarien ainokaisen sunnuntaina Jyväskylässä löi jokerilyöjä Juulia Salonen, muuten Lipottarien lyödyistä juoksuista kahden ottelun jälkeen on vastannut viisi eri pelaajaa. Kotona käydyn avausottelun jälkeen sarjakärki Lapuan Virkiän pelinjohtaja Tomi Niskanenkin totesi, että läpilyönnin pelko Lipottaria vastaan oli koko ajan ilmassa.

Viime kesänä joukkueet kohtasivat kolme kertaa, joista Lipottaret voittivat kaksi. Ottelu alkaa klo 18. Tervetuloa, tule ja tuo ystäväsikin. Säätietojen mukaan aurinko paistaa ja lämmintä riittää.