Pesäkarhut joutuivat ahtaalle Lipottaria vastaan

Kuvat: Reetta Heikkilä
Teksti:
Harri Holtinkoski

Kuvat ottelusta löytyvät täältä.

Vahvan alkukauden pelannut Lipottaret pelasi ennakkoluulottomasti mestarisuosikki Porin Pesäkarhuja vastaan. Ajoittain ahtaallekin joutunut vierailija voitti ottelun jaksoin 0-2 (2-3, 3-6). Välillä ulkopelivirheitä tiuhaan sisältäneessä ottelussa nähtiin peräti kolme kunnaria, joista kaksi Lipottarien tekemänä.

Riku Rahkola Caritaksen penkkiurheilutiimistä heitti avausheiton. Kuvaaja: Reetta Heikkilä.

Ottelu alkoi Lipotttarilla pirteästi, kun otteluisäntä Caritaksen kummipelaaja Roosa Törmänen iski takaa läpi ja tuloksena Iida Tossavaisen juoksun lisäksi Törmäsen kunnari. Taululla oli näin ollen viimeisten katsojien saapuessa vielä jo ilahduttavasti 2-0. Vierailija tuli tasoihin omalla tasoittavalla vuorollaan, kun viime kauden Lipottarien viime kauden pelaaja Emilia Linna aloitti joukkueensa juoksujuhlat lyömällä Emilia Itävalon kotiin. Hetkeä myöhemmin Maria Suominen sivalsi lukemat 2-3, jonka myötä viime kauden paras naispesäpalloilija Susanne Ojaniemi toi tasoituksen.

Tasaisessa avausjaksossa nähtiin puolin ja toisin näyttäviä suorituksia, mutta myös epäonnistumisia. Vierailija punnersi viimeisessä vuorossa väkisin ohi, kun Ojaniemi kotiutti joukkueensa ykköspalkitun, Muhoksen Pallo-Salamien kasvatin Henna Jukan. Katsomosta tavoitettu Superpesiksen markkinointi- ja viestintäjohtaja Jussi Pyysalo kertoi jaksosta myös mielipiteensä napakasti.

– Oulu olisi mielestäni ansainnut avausjaksolta voiton, pohdiskeli Pyysalo.

Tauolla otteluisäntä Caritaksen asiantuntevasta penkkiurheilutiimistä avausheiton heittänyt Riku Rahkola oli näkemäänsä tyytyväinen ja kehui joukkueiden peliä.

Jokkerin kahvilassa oli tunnelmaa ennen ottelun alkua, kun otteluisäntä Caritaksen väki tutustui seuraan.

– Pesäpallo on mukavampaa kuin jääkiekko, koska tässä ei taklata, täydensi Rahkola vielä mieltymystä lajiin.

Toisella jaksolla vierailija meni jo menojaan lukemiksi 0-6 ja lienevätkö kuvitelleet ottelun olleen jo taputeltu. Näin luuli ilmeisesti Pyysalokin, jolla oli aikaa kertoa hieman lajikuulumisiakin porilaisten tehtaillessa edellä mainittuja juoksuja.

– Kelien puolesta tilanne on ollut hyvä alkukauden osalta kahteen viime kauteen verrattuna ja naispesiksen katsojamäärätkin ovat nousussa, hän jatkoi.

Varsinais-Suomessa maakuntasarjaa kymmenkunta vuotta pelannut ja lajin kaksi maailmanmestaruuttakin napannut Pyysalo kertoi, että naispesis on miespesikseen verrattuna iloista, rentoa ja yhtä urheilullistakin.

Sitkeä kotijoukkue heräsi tämän jälkeen vielä toiseen jaksoon. Ensin Siri Eskola löi kotijoukkueen toisen kunnarin kakkoskoppari Emilia Linnan räpylän alta ja samassa tilanteessa ottelunsa toisen juoksunsa toi myös Tossavainen. Viimeisellä tasoittavalla vuorolla vielä Lipottarista Porin Pesäkarhujen kasvatti Juulia Salonen kotiutti Eveliina Hildénin toisen jakson päätöslukemiksi 3-6.

Roosa Törmänen ja Siri Eskola löivät molemmat ottelussa kunnarin. Kuvaaja: Harri Holtinkoski

Lipottarissa viime kaudella loistanut Emilia Linna ehti kertoa kuulumisiaan ottelun jälkeen. Pesiselämän lisäksi hän aikoo Porissa kesän aikana viettää kavereiden ja muun urheilutarjonnan parissa. Yyterin rantahietikoita hänelle ei ole vielä esitelty, joten talviturkkikin on toistaiseksi heittämättä. Vaikka uusi joukkue on tunnetusta jazz-kaupungista, Pesäkarhujen pukukopin musiikki on enemmän rock-painotteista.

Lipottarissa viime kaudella pelannut Emilia Linna viihtyi Raksilan olosuhteissa. Tuloksena yksi lyöty ja yksi tuotu juoksu sekä kuusi kärkilyöntiä. Kuvaaja: Pekka Tuominen

Pelikokemus Lipottaria vastaan oli hänelle mukava, mutta samalla hän harmitteli, että runkosarjassa kohtaamisia on vain kaksi.

– Lipottarien potentiaali minulla oli kyllä tiedossa, mutta jossain määrin sen laajuus tänään yllätti, päätti Linna.

Kolmostilanteet 15-20, ykköspalkitut: Siri Eskola (Lipottaret) ja Henna Juka (Pesäkarhut).

Tilastot ottelusta löytyvät täältä.

Lehdistötilaisuus ottelusta löytyy täältä:

Seuraava kotiottelu on tiistaina 29.5.2018 Lappajärven Veikkoja vastaan klo 18. Lämpimästi tervetuloa, tule ja tuo ystäväsikin.