Piste pitsikaupungista

Kuvat: Reetta Heikkilä
Teksti:
Harri Holtinkoski

Ottelun kuvat löytyvät täältä.

Fera Rauman ja Oulun Lipottarien taistelussa Raumalla otettiin pitkään mittaa ennen kuin voittaja löytyi. Kotiutuskisan neljännen lyöntikierroksen jälkeen Fera oli vahvempi jaksoin 2-1 (5-1, 2-3, 0-0, 4-3).

Avausjakso eteni kotijoukkue Fera Rauman selkeässä hallinnassa alusta kolmannen vuoroparin tasoittavalle. Avausvuoroparissa kotijoukkueella oli jo sauma mennä menojaan, mutta vierailija vielä taisteli. Seuraavassa vuorossa Fera sai kahden juoksun etumatkan ja kolmannessa vuoroparissa joukkue takoi vielä kolme juoksua lisää. Tämän jälkeen Lipottaret heräsi ja saikin pelistä hieman otetta, vaikka koko jaksoa kuvasti vaihtolyöntipelin takkuileminen. Kolmannen tasoittavalla Lipottarilla oli sauma iskeä juoksuja, mutta vasta kolmas yritys toi tuloksen, kun Siri Eskolan lyönnillä pikakiituri Iida Tossavainen toi päätösjuoksun.

– Takatilanteiden teko oli vaikeaa eikä räpylä pitänyt, kommentoi Eskola Lipottarista avausjaksoa.

– Alussa päästiin pyörittämään omaa hyvää peliä, pohdiskeli Oulunsalon Vasaman kasvatti, Feran jokerilyöjä Sini Grip avausjaksoa.

Ote kääntyi vähitellen Lipottarille

Toisella jaksolla kotijoukkue pääsi jälleen kahden juoksun etumatkalle. Vahvassa lyöntivireessä niin vaihtolyöntien kuin kotiutustenkin osalta oleva itä-lännessäkin esiintynyt Meea Lehtinen kotiutti ensi Venla Tanhuan. Tämän jälkeen tyttöjen arvo-ottelun ykköspalkittu Tinja Töyrylä kotiutti kokeneen Miia Tervosen.

Kolmannen vuoroparin alussa Juulia Salonen herätti joukkueen taistelutahdon ja kotiin saapui Roosa Törmänen. Hetkeä myöhemmin Eveliina Hildén sivalsi kotiin Eveliina Lämsän. Sinnikkäästi taistellut Lipottaret sai neljännen vuoroparin alussa lyötyä Eskolan tekemänä voittojuoksun, kun kotiin saapui kapteeni Lämsä. Tasoittavalla vuorolla Feralla oli toistuvaa kolmostilannetta, mutta Lipottarien ulkopeli piti.

– Toisella jaksolla oli hieman nihkeämpää, jatkoi Grip.

Supervuorolla Lipottaret rakensi kolme kolmostailnnetta, jotka päättyivät yksi toisensa jälkeen paloon. Ferallakin oli kaksi kolmostilannetta, mutta nekin päättyivät yhtä lohduttomasti raumalaisyleisön kannalta.

Siri Eskola lähti luottavaisin mielin kotariin tiukan supervuoron jälkeen.

Kotiutuskisasta tarjottiin
toista sarjapistettä

Ensimmäisellä viidellä parilla Lipottaret aloitti rakentamaan juoksuja. Joukkue sai aikaan ainoastaan yhden juoksun, kun viimeisessä parissa Katrina Määttälä löi kotiin Nea Lindenin. Yhtä kivuliasta oli Ferankin taival. Joukkueen viidestä parista ainoastaan neljäs onnistui, kun ex-Lipotar Laura Pohjola kotiutti Tilda Tuomen. Seuraavat kolmen juoksun parit menivät molemmilla ilman lisäjuoksuja. Sen jälkeen Lipottaret onnistuivat kahdesti, ensin Eskola koitutti Tossavaisen ja tämän jälleen Salonen Törmäsen. Kotijoukkue onnistui myös kahdesti. Joukkueen ykköspalkittu Lehtinen kotiutti Kati Tanhuan ja Grip kajaanilaislähtöisen Krista Fominin.

Kärkilyöntitilaston ykkösnainen Meea Lehtinen löi ottelun voittojuoksun Feralle.

Seuraava kolmen parin vuoro Lipottarilla taas tökki ja raumalaiset iski heti sen jälkeen ensimmäisestä parista voittopisteen itselleen, kun Lehtinen kotiutti jälleen Kati Tanhuan. Piste lähti Raumalta kotiin viemiseksi joka tapauksessa Ouluun, kun kotijoukkue sai niitä kaksi. Raumalaiset tulivat nyt kahden pisteen päähän yhden ottelun enemmän pelanneista vierailijoista.

– Hyvin pidettiin superisssa ja kotarissa kenttä tukossa. Kotarissa lähti myös itselläni hyvä veto, josta eivät saaneet paloa tehtyä, tuumaili Grip, jonka alkupeli eteni kauttaaltaan nihkeissä merkeissä.

Kapteeni Eveliina Lämsä palkittiin Lipottarien ykköspalkinnolla.

Pitkä päivä Porista iltapeliin Raumalle ei olisi Eskolan mukaan mennyt toisin, vaikka ottelu olisikin alkanut aiemmin.

– Meidän tytöille tällaiset kohtaamiset eivät ole uusi juttu, päätti Eskola.

Grip on viihtynyt Raumalla sanojensa mukaan hyvin, tähän on auttanut joukkuehenki ja uusien ystävien löytyminen.

– Tietty välillä on ystäviä ikävä, joista suurin osa on Oulussa, hän päätti.

Ottelun tilastot löytyvät täältä.

Seuraava kamppailu  Lipottarilla on 13.7. Lappajärven Veikkoja vastaan vieraissa.