Seppo Salmela pelinjohtajaksi Itä-Länteen

Teksti: Harri Holtinkoski
Kuvat: Reetta Heikkilä

Oulun Lipottarien joukkueen pelinjohtajana tällä kaudella työskentelevä Seppo Salmela valittiin naisten arvo-otteluun idän pelinjohtajaksi.  Joukkuetta valittaessa valitsija Kaisa Salmela valitsi ensin pelinjohtajat. Aisapariksi Salmela saa Hyvinkään Tahkon joukkueen pelinjohtajan Antti Yli-Saunamäen.

Pelinjohtaja Seppo Salmela sai toistamiseen urallaan kutsun arvo-otteluun ykköspelinjohtajaksi.

Seppo Salmela uskoo, että yhteistyö toimii hyvin Yli-Saunamäen kanssa.

– Ensi viikolla otetaan pelissä yhteen, mutta sen jälkeen johdetaan ottelua yhdessä, miettii Salmela.

Valintojen osalta kaksi pelaajista tekee muut. Ensimmäinen valinta on toukokuun pelaajaksi valittu Emma Nieminen Jyväskylän Kirittäristä. Hän saa automaattisesti tämän valinnan myötä kutsun joukkueeseen. Toinen valinta tulee yleisön äänestämänä, joka on Itä-Länsi -ottelun ensikertalainen. Nieminen olisi kuulunut Salmelan listalle, koska kyseessä on hänen mielestä tämän hetken paras naispesäpalloilija.

Vahvan alkukauden pelannutta Siri Eskolaa voi äänestää ensikertalaisten listalta.

Ensikertalaisten listalla on pelaajia, joita voi äänestää eri joukkueista. Lipottarista listalla on Siri Eskola. Lista löytyy ja äänestys löytyvät täältä.

– Idällä on kuusi joukkuetta ja lännellä on viisi. Maksimissaan samasta joukkueesta saa valita viisi pelaajaa, Kaisa Salmela kertoo valintoja koskevista säännöistä.

Tasainen alkukausi haastaa valitsijoita

Tasaisen alkukauden myötä valinnat eivät ole helppoja valitsija pohtii, joten välttämättä viime kauden mestari Manse PP:stä tai hyvän alkukauden pelanneesta Jyväskylän Kirittäristä ei tule näin ollen Salmelan paperiin viittä pelaajaa.

– Yksilöonnistujille tulee parempi mahdollisuus loistaa. Tarkoitus on valita nopea joukkue ja pelipaikallaan paras pelaaja mukaan. Lisäksi valitsen ryhmään pelinjohtajien näköisiä pelaajia, selventää Salmela.

Urallaan itse lukkarina pelannut Kaisa Salmela muistuttaa, että tarkoitus on valita myös pelaajia, jotka voivat olla hankalia lännen lukkareille.

Seppo Salmela on otettu valinnasta pelinjohtajaksi.

– Luotan, että Kaisa valitsee parhaat joukkueeseen. Lukkaripolitiikasta on jotain hajua, mutta muuten ei ole mitään tietoa valinnoista, miettii Seppo Salmela.

Pelinjohtaja Salmelan taktinen osaaminen on jälleen puhunut.

Keinot ovat monipuoliset, kun valintoja tehdään arvo-ottelujoukkueeseen. Voittavaa joukkuetta Salmela lähtee valitsemaan.

– Olen matkustanut pelejä nähdäkseni, keskustelen valinnoista pitkäaikaisisten asiantuntijoiden kanssa joihin luotan eri puolilla maata, lisäksi Ruutu ja netti toimivat apuna. Livenä ainoastaan Lappeenrannan Pesä Ysit on sellainen joukkue, jota en ole nähnyt, päättää Kaisa Salmela.

Naisten idän joukkueeseen voidaan valita pelaajia Oulun Lipottarien ohella Hyvinkään Tahkosta, Kempeleen Kiristä, Jyväskylän Kirittäristä, Lappeenrannan Pesä Yseistä, tamperelaisesta Manse PP:stä.

Lopullisia valintoja odotetaan julki kesäkuun puolivälissä. Naisten Itä-Länsi ottelu pelataan Joensuussa kesäkuun 30. päivä.