Sitkeys ei tuonut palkintoa

Kuvat: Reetta Heikkilä
Teksti: Harri Holtinkoski

Ottelun kuvat löytyvät täältä.

Sinnikkäästi Porin Pesäkarhut haastanut Oulun Lipottaret jäi ilman palkintoa sarjataulukkoon saatavista lisäpisteistä. Ottelun lopussa toissa kaudella pelitaitojensa osalta kansallisen läpimurron tehnyt Emilia Linna näytti entiselle kotiseuralleen, että hän on valmis ratkaisemaan isoja otteluita. Ottelu päättyi lopulta porilaisjoukkueelle jaksoin 1-0 (3-3, 6-4). Roosa Törmänen kertoi matkan sujuneen joukkueella rennolla ja hyvällä fiiliksellä, tiedostaen sen, että vastustaja tulee olemaan kova.

Roosa Törmänen palkittiin Porissa Lipottarista ykköspalkinnolla.

– Pyrimme jättämään turhan jännittämisen pois, Törmänen kertoi viidensadan kilometrin taipaleesta Satakuntaan.

Lipottaret aloitti ottelun pirteästi, kun joukkue meni heti avausvuorossa 0-1 johtoon, kun kapteeni Eveliina Lämsän lyönti löysi aukon kotijoukkueen ulkokentästä. Kotiin saapui Inka Ronkainen. Kotijoukkue tasoitti ja meni ohi heti tasoittavalla vuorolla, mutta tästä ei oululaisjoukkue hätkähtänyt. Koko ottelun pirteästi sisällä pelannut vierailija tasoitti seuraavassa vuorossa, kun Juulia Salonen löi Ronkaisen kotiin.

Siri Eskolan saldo oli ottelussa yksi lyöty ja yksi tuotu juoksu.

Seuraavassa vuorossa  Siri Eskola sivalsi kotiin illan ykköspalkitun Törmäsen lukemiksi 2-3.  Sitkeä kotijoukkue tuli tasoihin kolmannen vuoroparin tasoittavalla, kun supertykki Susanna Puisto löi muhoslaiset pesäpallo-opit saaneen Henna Jukan. Lisäjuoksuja ei kuitenkaan enää avausjaksolla nähty.

Linna myönsi, että hänellä saattoi olla ensimmäisellä jaksolla liikaa yritystä, joka vaikutti hänen suorituksiinsa.

– Tosi mukava oli pelata, varmasti kivempaa oli kotijoukkueen puolella pelata, kun viime vuonna vierasjoukkueessa, hän kertoi.

Emilia Linna ei tuntenut armoa entistä seuraansa kohtaan.

Henkistä taistoa hän ei sanojensa mukaan harrasta vastustajaan päin eikä sitä juuri tullut tänään Lipottarien puoleltakaan entiselle joukkuekaverille.

Toisella jaksolla
vuorotahti jatkui jälleen

Toisen jakson Lipottaret aloitti jälleen railakkaasti. Ensin vahva ulkovuoro ja tämän jälkeen joukkue toi ensin harhaheiton auttamana lukemat 0-1 Lämsän tuomana.  Hetkeä myöhemmin Anna Hemmilä kotiutti Eskolan. Sitten nähtiin otteita porilaisesta sisäpelisosaamisesta. Ensin Puisto kotiutti jälleen Jukan, sen jälkeen lyöntivuoron jo näyttäessä loppua Linna iski kotiin itä-lännen parhaana palkitun Emilia Itävalon. Sen jälkeen näytti jo siltä, että Pesäkarhujen kotiutukset yskivät. Viimeisenä lyöjänä kotijoukkueen ykköspalkittu Linna teki jälleen tulosta. Tällä kertaa kotiin saapui Venla Rapila ja taululla kotijoukkueelle nihkeä etumatka lukemin 3-2. Lipottaret iski jälleen tasoihin, kun kippari Lämsä kotiutti kaimansa Eveliina Hildénin. Kolmannen kerran Linnan kotiutuskumahdus kävi kolmannen vuoroparin alussa. Kotiin saapui jälleen Rapila ja lukemat 4-3. Kolmannen vuoroparin alussa Salonen löi kotipesän turviin Hemmilän ja jälleen tasan. Viimeisen vuoroparin alussa Pesäkarhut iski kaksi juoksua, josta Lipottaret ei enää noussut.

– Totta kai harmittaa hävittää loppumetreillä tiukan ja tasaisen väännön jälkeen, totesi Törmänen ottelun jälkeen.

Roosa Törmänen oli pelipäällä ykköspalkinnon arvoisesti Porissa.

Huomenna joukkue kohtaa Raumalla tärkeässä kamppailussa Otanlahdessa Fera Rauman.

– Hyvin saadaan tämänpäiväinen nollattua, huomenna on uusi päivä ja tärkeät pisteet jaossa, hän päätti.

Ottelun tilastot löytyvät täältä.

Ottelun lehdistötilaisuus löytyy täältä.