Tiukka tappio Pihkalasta

Teksti: Harri Holtinkoski

Hyvinkään Tahko ja Oulun Lipottaret kohtasivat keskiviikkoiltana läpilyöntialttiilla ja avaralla Pihkalan pesäpallokentällä. Areenalla ei nähty kuitenkaan juoksujuhlia vaan äärimmäisen kutkuttava ja vähäjuoksuinen sekä hyvien ulkopelisuoritusten juhlapeli, jonka kotijoukkue voitti lopulta jaksoin 1-0 (1-1, 1-0).

Avausjakso eteni tasaisissa merkeissä, kun Lipottaret kohtasi Hyvinkäällä tätöjenään viime lauantailta tutun vastustajan eli paikallisen Tahkon. Avausjakso eteni tasaisissa, mutta tällä kertaa vähäjuoksuisissa merkeissä.  Ensimmäinen juoksu nähtiin kolmannen tasoittavalla, kun Juulia Salosen lyönnillä kotipesään kipitti syntymäpäivänsä kunniaksi Kuusankosken Puhdin kasvatti Nea Linden.  Kotijoukkue onnistui tasoittamaan Anni Tuomen sivalluksella, kotipesän päätöslukemat toi Titta Siilin. Lipottarissa debyytin teki yhteistyöseura Ylivieskan Kuulassa vahvan alkukauden pelannut Eveliina Rantonen.

Toisella jaksolla Lipottarilla oli mahdollisuutensa iskeä jaksovoitto kotiin, mutta jaksolla nähtiin ainoastaan yksi juoksu Lotta Vahvelaisen lyödessä vapaalla lyönnillä, kotiin saapui Tahkon lukkari ja numero 1 hihassaan kipittänyt Anni Heikkilä.

Heikkilä kehui omaa kuin kollegansa Elina Kärsämän otteita.

– Nollatilanteen piti kestää erityisesti tolpan kautta, mikä tänään onnistui molemmilla lukkareilla, kertoi Heikkilä.

Harvinainen kärkietenijän ja lukkarin yhdistelmä sopii hänelle.

– Ei se juuri ole vaikuttanut, toki nyt kun on ollut tiukka ottelutahti tyttöjen superinkin myötä, tänään valitettavasti ehkä temmossa väsymys, jatkoi Heikkilä.

Hän tykkää pelata molempia vuoroja. Tänään voiton vei ulkovuorojen sisältö.

– Se riippuu aika lailla pelistä, tänään ehkä ulkovuorot, kun oli hyvä päivä laudalla, päätti Heikkilä.

Syntymäpäiväsankari pienen jekun kohteena

Keskiviikon syntymäpäiväsankari kertokoon näkemyksensä pelistä ja päivästään.

– Oma peli meni hyvin tänään. Ote oli varma koko ajan ja taisin tuoda ainokaisen juoksumme. Ulkopelissä avarasta kentästä huolimatta olo kopparina oli varma ja pelaamme Inkan kanssa siellä hyvin yhteen, kertoi Linden.

Hän oli erityisen harmissaan illan ottelun lopputuloksesta.

– Tiukka tappio harmittaa tällä hetkellä kovasti. Meidän pitää varmasti keskustella valmennuksen kanssa asioista ja parantaa itseluottamustamme sekä pelifiilistä. Tällaisina viikkoina, jolloin pelejä on monta, vaaditaan henkistä kovuutta valmistautuessamme jokaiseen otteluun puhtaalta pöydältä, niin teemme nytkin,

Hänelle syntymänsä juhlapäivällä on erityinen merkitys.

– Synttärit ovat yksi lempipäivistäni vuodessa, jonka takia koko päivän minulla on ollut loistava fiilis. Se varmasti näkyi pelissäkin ja mikäs sen parempaa syntymäpäivän viettämistä olisikaan, Linden jatkoi.

Joukkueessakin häntä muistettiin.

– Aamulla ensimmäiset onnittelivat jo kukonlaulun aikaan ja sainhan minä muutaman lahjankin! Joukkue yllätti minut myös syntymäpäivähaastattelulla, jossa sinäkin taisit olla osallisena!

Todettakoon, että kyseinen haastattelu oli jekkukepponen ja kiitos tästä yhteistyöstä eräälle joukkueen nimettömälle pelaajalle ja satakuntalaiselle toimittajaystävälleni.

Debytantti kiittää pelaajien vastaanottoa

Rantonen kehui vahvoin sanakääntein ottelun tauottua viikon alkua Lipottarien kanssa.

– Nyt oli ensimmäinen peli Lipottarien matkassa. Aiemmin olen tehnyt superpesisdebyytin Kajaanin paidassa. Tämä oli minulle todella hyvä mahdollisuus päästä pelaamaan ja saada kokemusta kovemmista peleistä ja mikäs sen parempaa kuin päästä tällaisen porukan kanssa pelaamaan, kertoi Pyhäjärven Pohdin kasvatti tuntojaan.

Hän kehui ottelun jälkeen, miten hänet oli otettu vastaan.

–  Oli huippua olla alkuviikko treeneissä mukana ja lähtä tällaisen tiimin kanssa pelireissulle. Huippu porukka!

Rantosen tavoitteet ovat lajissa pääsarjatasolla.

– Superissa pelaaminen on ollut aina oma tavoite, ja tottakai kun tällaisia pelejä pääsee pelaamaan niin halu entistä enemmän kasvaa. Tämän päivän peli kuitenkin näytti, että hommia on tehtävä vielä sisäpelin osalta.

Rantosen kausi kausi alkaa olemaan jo loppupuolella, mutta hänellä on silti ajatuksia kauden lopusta.

– Odotan silti vielä kovia pelejä ja hyviä suorituksia/onnistumisia vaikeissakin tilanteissa sekä itseltä että koko joukkueelta. Pelit on mennyt ihan hyvin Ylivieskassa ja on ollut mahtavaa pelata kun on saanut vastuuta sisä- ja ulkopelissä, kertoo Ylivieskan Kuulan joukkueessa kolmoskopparina pelaava Rantonen.

Ottelun lehdistötilaisuus löytyy täältä.